به گزارش مهر، انوشیروان محسنیبندپی درخصوص اقدامات سازمان بهزیستی پس از جمعآوری زنان کارتنخواب، گفت: در حال حاضر زنان کارتنخواب جمعآوری شده در کمپ شفق نگهداری میشوند، تیم مددکاری بهزیستی نیز ورود پیدا کرده و برای زنانی که دارای فرزند هستند هم مهدکودکی درنظر گرفته شده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور، تصریح کرد: پس از یک ماه و البته پس از انجام اقدامات سمزدایی و مشاوره به هنگام توسط تیم مددکاری، شهرداری تهران مرکزی تحت عنوان مرکز بهاران برای حرفهآموزی، مهارتپذیری و تقویت رویکرد اجتماعمدارانه این افراد به مدت سه ماه در نظر دارد.
وی افزود: در حقیقت آنچه به لحاظ کارشناسی با عقبه علمی درنظر گرفته شده به گونهای در مدت چهار ماه انجام میگیرد که احتمال بازگشت افراد به مسیر گذشته را کاهش میدهد.
محسنی بندپی یادآور شد: به طور تقریبی حدود ۴۵۰ زن کارتن خواب در مرکز شفق نگهداری میشوند که حدود ۳ نفر از آنها دارای کودک بوده، البته پیش بینی سازمان بهزیستی جمعآوری حدود ۶۰۰ زن کارتن خواب و معتاد از مناطق پر ریسک در فاز اول بوده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور، افزود: این تعداد جمعآوری شده از محلهها و پارکهای پر رفتو آمد بودند، محلههایی که شکایت بسیاری را به دنبال داشتند، در واقع در گروه جمعآوری شده افراد معتاد و پرخطر جمعآوری شدند اما در فازهای بعدی زنان رها شده و بیپناه که برخی هنگام شب زیر پلها میخوابند با همین پروتکل نگهداری، درمانی و مهارتآموزی جمعآوری میشوند.
وی با بیان اینکه طبق پیشبینیها حدود ۵۰ درصد از زنان کارتنخواب جمعآوری شده در فاز نخست شهرستانی هستند، گفت: بهزیستی با هماهنگی دادستانی کل کشور نسبت به بازگشت زنان کارتنخوابی که شهرستانی بودنشان محرز شده اقدامات لازم را انجام میدهد، لذا در این خصوص طبق هماهنگی با سازمان بهزیستی شهرستان مورد نظر و با شرط انجام اقدامات به همین شیوه که در پایتخت در حال انجام است، افراد بازگردانده میشوند.
محسنی بندپی افزود: زنان جمعآوری شده به مخدرهای مختلف معتاد بودهاند هرچند در غربالگری نخست تمامی زنان کارتن خواب معتاد شناخته نشدند.
«محمدرضا آذرنیا» دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران دهم آذرماه از آغاز کار جمعآوری زنان معتاد متجاهر و کارتنخواب خبر داد و گفت: مرحله اول این طرح با ابلاغ استاندار و موافقت دادستان تهران توسط نیروی انتظامی در یکی از محلات تهران اجرا شد.
نظر شما